Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Παναιγειρατικός U19 - Βελέζ Νεάπολης 5-5

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων του Παναιγειρατικού καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία 5-5 από την πολύ δυνατή ομάδα της Βελέζ Νεάπολης για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος 6x6.
Οι "μελανόλευκοι" ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι, μένοντας εκτός κλίματος για τα πρώτα δέκα λεπτά με συνέπεια να βρεθούν πίσω στο σκορ με 0-2. Η ομάδα της Βελέζ πίεζε και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναιγειρατικού, όμως ο Σπύρος Περούλης έδειξε την απαραίτητη σταθερότητα και ετοιμότητα στις περισσότερες ευκαιρίες των αντιπάλων έτσι ώστε να διατηρήσει τα γκολ παθητικό σε χαμηλά επίπεδα. Ο Παναιγειρατικός προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση και κατάφερε να μειώσει με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής από τον Χρήστο Νάκου έπειτα από μακρινή μπαλιά του Μάριου Μάντζου. Το τρίτο τέρμα των αντιπάλων δεν πτοεί τη "Μαύρη Αρμάδα" που λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 3-3 με δύο τέρματα από τον Δημήτρη Μοτσάκο ο οποίος θα μπορούσε να πετύχει και χατ-τρικ αν η μπάλα δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Βελέζ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του "Μότσι". Οι δύο ομάδες οδηγούνται στην ανάπαυλα.
Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλλασε σημαντικές συγκινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα πρώτα λεπτά πέρασαν με τη Βελέζ να πιέζει αλλά την άμυνα του ΑΟΠ (Μπαλαμής/Παντούλης - Μάντζος/Λεωτσαράκος) να ανακόπτει σχεδόν κάθε προσπάθεια των "πορτοκαλί". Τα πράγματα ωστόσο στην επίθεση δεν έδιναν αισιόδοξα μηνύματα και η Βελέζ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των παικτών μας και σκόραρε για τέταρτη φορά. Τα λεπτά κυλούσαν και ο κλοιός έσφιγγε ασφυκτικά κάτι το οποίο οδήγησε τον προπονητή της ομάδας Χάρη Πλούμη στην άμεση αναζήτηση λύσης. Τότε, περνάει στην επιθετική γραμμή του Παναιγειρατικού τον Μάριο Μάντζο και δύο λεπτά αργότερα, από έξοχη μεταβίβαση του Δημήτρη Μοτσάκου, ο αρχηγός νικάει σε τετ-α-τετ τον αντίπαλο πορτιέρο, ισοφαρίζοντας σε 4-4. ενώ λίγα λεπτά μετά, ο Δημήτρης Μοτσάκος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να δώσει το προβάδισμα στον Παναιγειρατικό από ασίστ του Χρήστου Νάκου. Το τελευταίο γκολ της Βελέζ έφερε το παιχνίδι στα ίσα αλλά το τελικό αποτέλεσμα άφησε πλήρως ικανοποιημένους όλους τους ανθρώπους της "Μαύρης Αρμάδας".
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σπύρος Περούλης που δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα πέντε γκολ τα οποία δέχτηκε ενώ έκανε σωτήριες επεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή εκτίναξη στο "Γ" της εστίας του, σε ένα από τα highlights του β' μέρους. Νωθρό ξεκίνημα για τον Μάριο Μάντζο αλλά σχετική βελτίωση της απόδοσής του στη συνέχεια με κορυφαίες στιγμές την ασίστ και το γκολ που πέτυχε. Στιγμές αστάθειας και για τον Λεωνίδα Μπαλαμή αλλά ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στις πιο κρίσιμες μονομαχίες του με τον αντίπαλο σέντερ φορ. Πολύ καλός ο Χρήστος Νάκου που σκόραρε ένα τέρμα και δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Αποστόλης Παντούλης τα πήγε αρκετά καλά κυρίως στο ρόλο του σέντερ μπακ (!). Ο Δημήτρης Μοτσάκος ήταν δίχως αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου με χατ-τρικ, μία ασίστ και ένα δοκάρι. Ο Φαίδων Πατερομιχελάκης έτρεξε αρκετά και προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να βοηθήσει ενώ ο Δημήτρης Λεωτσαράκος άρεσε στο ντεμπούτο του ως κεντρικός οπισθοφύλακας. Τέλος, ο Νίκος Μουτάφης μπήκε για λίγα λεπτά ως σέντερ φορ και πίεσε αρκετά.
Το παιχνίδι του Παναιγειρατικού παρακολούθησαν ο Δημήτρης Μάντζος παρέα με τον Γιώργο Ντοά, ο αδερφός του Δημήτρη Λεωτσαράκου Τάσος καθώς και οι φίλες της ομάδας Αθανασία Μπελεσιώτη, Αθανασία Πετρογιάννη, Ιωάννα Μπάκα κι Ελένη Πανταζή.