Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Φ. Πατερομιχελάκης: "Μια μεγάλη ευκαιρία για μένα"

Τις δικές του απόψεις για την ομάδα νέων έθεσε ο Φαίδων Πατερομιχελάκης. Ο υπαρχηγός των ελπίδων του Παναιγειρατικού μίλησε για το όραμα των παιδιών της ομάδας αλλά και για τον εαυτό του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο "Fed"

Φαίδωνα, σπουδαία τα νέα για τον Παναιγειρατικό με το αίτημα της ομάδας νέων για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Ριζούπολης να γίνεται δεκτό. Πώς αισθάνεσαι για το γεγονός αυτό;


Φ.Π.: "Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα αλλά και για μένα να δώσουμε ένα βροντερό "παρών" στο πρωτάθλημα του "Γιάννης Παθιακάκης" δείχνοντας έτσι ότι ο Παναί δεν περιορίζεται μόνο στην πρώτη ομάδα και το τμήμα μπάσκετ αλλά τώρα θα μπορεί να έχει και τις σωστές υποδομές για να αναπτυχθεί".

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστεψαν πως η ομάδα νέων θα μπορούσε να ανακάμψει κι έκαναν λόγο για έλλειψη κινήτρου κι όρεξης. Τα πράγματα όμως διέψευσαν τις θέσεις τους. Εσύ, άραγε, τί πίστευες γι' αυτήν την ομάδα;

Φ.Π.: "Θεωρώ πως κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με πολλή όρεξη και μεγάλο κίνητρο για να φτάσουμε τον ΑΟΠ ψηλά. Είναι αλήθεια ότι πέρυσι κάποιοι παράγοντας δε μας άφησαν να συνεχίσουμε το μέχρι τότε εκπληκτικό μας έργο κι αυτό μας έκανε κάπως να... ξενερώσουμε. Παρόλα αυτά, τα καταφέραμε και είμαστε πάλι εδώ!"

Αυτή τη φορά, η ομάδα μεταφέρεται στο 7x7. Το 6x6 που διεξαγόταν σε διαστάσεις 5x5 δεν ήταν αρεστό σε όλους και δεν έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά της ομάδας να δείξουν το πραγματικό τους ταλέντο και να συνεργαστούν άψογα με την μπάλα κάτω, κυρίως σε σένα και τους Μάριο, Μοτσάκο, Καραμπάση, Νάκου που έχετε συνηθίσει στα "μεγάλα σαλόνια". Πιστεύεις πως η συλλογική απόδοση της ομάδας θα είναι καλύτερη στο 7x7;

Φ.Π.: "Σίγουρα, είναι πολύ καλό για εμάς ειδικά από την πρώτη ομάδα που παίζει σε 8x8 να συνεχίσουμε να παίζουμε σε μεγάλα γήπεδα ώστε να έχουμε πιο πολύ χώρο να ανοιχτούμε και να παίζουμε με την μπάλα κάτω. Επίσης, έχουμε συνηθίσει σε μεγάλα τέρματα και πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο από τα τέρματα που είχαμε πέρυσι καθώς ήταν πολύ μικρά και δύσκολα έμπαιναν γκολ".

Η ομάδα νέων, όπως άλλωστε και πέρυσι, ποντάρει πολλά σε σένα και στην ταχύτητά σου που είναι ικανή να δημιουργήσει πολλές απειλητικές καταστάσεις σε οποιαδήποτε άμυνα. Σε γεμίζει με μεγάλες ευθύνες το γεγονός ότι θεωρείσαι ένα από τα βαρόμετρα της ομάδας;

Φ.Π.: "Δε θεωρώ τη θέση μου στην ομάδα ως βαρόμετρο. Υπάρχουν παιδιά πολύ ικανά ώστε να μπορούν με την τεχνική τους να καταφέρουν πολλά καλύτερα από εμένα και η τεχνική είναι ένα μέρος που από εμένα λείπει. Ελπίζω, βέβαια, με την ταχύτητά μου να προκαλέσω πολλά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Εξάλλου, αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό μου".

Πιστεύεις ότι η ομάδα νέων θα σε βοηθήσει για το μέλλον σου στον Παναιγειρατικό; Πολλοί σε θεωρούν ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ΑΟΠ.

Φ.Π.: "Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για εμένα να δώσω κάποιες απαντήσεις μέσα στο γήπεδο και να διεκδικήσω πιο πολλά πράγματα από την κανονική ομάδα του Παναί αλλά και από τη Νέων".

Πρόσφατα, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε πως πρέπει να είσαι ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας νέων και σωστά κατέχεις αυτόν τον τίτλο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βρίσκεσαι πολλούς μήνες στην ομάδα -τον Απρίλιο συμπληρώνεις δύο χρόνια- αλλά και η επαγγελματική σου στάση και η αγάπη που έχεις δείξει για τον Παναιγειρατικό σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που ανήκεις στη "Μαύρη Αρμάδα". Σε τιμούν τα λόγια του ενός εκ των ιδρυτών της ομάδας;

Φ.Π.: "Βέβαια! Ο Δημήτρης Μάντζος είναι από τα βασικά στελέχη του Παναιγειρατικού. Τον σέβομαι, τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ πολύ που μου κάνει την τιμή να με θεωρεί ως τον δεύτερο αρχηγό της ομάδας νέων".

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα νέων;

Φ.Π.: "Με το υλικό που έχουμε μπορούμε πιστεύω να μπούμε στα Play-off και να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία. Αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι και να δώσουμε τα μέγιστα".

Συζητήσεις μεταξύ σας γίνονται. Πως είναι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας;

Φ.Π.: "Όλοι είμαστε πολύ ενθουσιώδεις ενόψει της αρχής του πρωταθλήματος και πολύ αισιόδοξοι για την πορεία αυτής της ομάδας".

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του ΑΟΠ για να κλείσουμε τη συνέντευξη.

Φ.Π.: "Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτό το πρωτάθλημα ώστε να πάμε τον Παναιγειρατικό ψηλά! Εκεί που του αξίζει".